Кілька областей України залишились без електрики після атаки росіян

Жителям цих регіонів потрібно по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку
Головне
Кілька областей України залишились без електрики після атаки росіян
Електроенергія (Фото: pexels)
11 Вересня 2022, 20:57
читать на русском

Ввечері 11 вересня після атаки російських окупантів у кількох областях відсутнє світло або спостерігаються проблеми з електропостачанням.

Повідомляють про проблеми з електрикою одразу у кількох регіонах: на Харківщині, Полтавщині, Донеччині і у Дніпрі. Перебої також у російському Бєлгороді.

Харківська область

Деркачівська міська рада (Харківшина) повідомила, що окупанти вдарили по об'єктам критичної інфраструктури.

На цей момент територія громади повністю знеструмлена у зв'язку з тим, що окупанти вдарили по об'єктам критичної інфраструктури!

Жителів закликали зберігати спокій, оскільки Харківобленерго вже працює над розв'язанням цього питання.

Також голова Первомайської громади на Харківщині заявив про знеструмлення області через удар по критичній інфраструктурі, обленерго працює.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що росіяни завдали удару по інфраструктурному об'єкту міста. Через удар - у багатьох районах міста пропало світло. З цієї ж причини в тих же районах немає води - не працюють насоси.

Це підла та цинічна помста російського агресора за успіхи нашої армії на фронті, зокрема – у Харківській області.

Прошу всіх дотримуватися спокою. Фахівці обленерго та наші комунальні служби вже працюють над усуненням ушкоджень, які місту завдав наш ворог, - зазначив міський голова.

Полтавська область

За словами очільника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна, світло та водопостачання на Полтавщині незабаром будуть відновлені, енергетики вже працюють.

Сумська область

Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що впала напруга в електромережі по усій області.

Він рекомендував по можливості вимкнути електроприлади та іншу побутову техніку для уникнення її пошкодження, оскільки наразі великі перепади напруги.

Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні, - зазначив глава ОВА.

Живицький застеріг, що також можливі атаки російсько-фашистських військ по об'єктам енергозабезпечення в Україні.

Станом на 21:00 на Сумщині відсутнє електропостачання в 135 населених пунктах Охтирського району. Також у деяких населених пунктах по області немає води, повідомив Живицький.

Дніпропетровська область

Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко ввечері 11 вересня також повідомив, що деякі міста та громади області залишилися без світла. Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі, оскільки не можуть змиритися з поразками на полі бою.

За його словами, відповідні служби вже працюють на місця.

Інші регіони 

Також є проблеми зі світлом у Запоріжжі, Краматорську Донецької області та Дніпрі.

Нагадаємо, що від 6 вересня українські військові звільнили більше територій, ніж росія захопила з квітня.

Читайте також

1