Зима буде важкою: НКРЕКП заявила, що відновили лише 1,6% пошкоджених енергетичних потужностей

Внаслідок російської агресії ТЕС і ТЕЦ отримали пошкодження обладнання на 29,9 млрд грн, але аварійно-відновлювальні роботи виконали лише на 482 млн грн.
Головне
Зима буде важкою: НКРЕКП заявила, що відновили лише 1,6% пошкоджених енергетичних потужностей
Електрична лампа (Фото: pexels)
5 Серпня 2023, 13:45
читать на русском

У процесі відновлення енергосистеми України перед наступним опалювальним сезоном, обсяг виконаних об'єктами теплової генерації аварійно-відновлювальних робіт становить лише 1,6% від обсягу завданих російськими ударами пошкоджень.

Про це на засіданні енергокомітету Верховної Ради заявив голова Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський, зазначивши при цьому, що в "Укренерго" показник робіт становить 7%.

"На жаль, цифри, якими ми сьогодні володіємо щодо виконання аварійно-відновлювальних робіт, а це звітність на 1 липня цього року, не дають нам позитивної думки щодо успішного проходження ОЗП", – сказав Ущаповський, зазначивши при цьому, що в результаті російської агресії ТЕС і ТЕЦ отримали пошкодження обладнання на 29,9 млрд грн, але аварійно-відновлювальні роботи виконали лише на 482 млн грн.

Він також зазначив, що мережам оператора системи передачі НЕК "Укренерго" завдано збитків на суму 9,6 млрд грн, проте відновлення роботи виконано лише на 681 млн грн

У НКРЕКУ визнали, що в Україні не відновили і 2% від зруйнованої енергоструктури.

Нагадаємо, в Україні стан підготовки до опалювального сезону становить 60%, заявив прем’єр Денис Шмигаль. Він зауважив, що наразі вже відремонтовані 4 атомні енергоблоки, 9 енергоблоків теплових електростанцій, 6 гідроагрегатів. До початку опалювального сезону Міненерго поставлено чітке завдання – повернути в енергосистему 1,7 ГВт потужностей.

Читайте також