Злила дані про кримського студента: омбудсмен Лубінець звернувся до СБУ через дії скандальної Ірини Фаріон

Омбудсмен додав, що Фаріон мала б знати про важливість захисту персональних даних.
Злила дані про кримського студента: омбудсмен Лубінець звернувся до СБУ через дії скандальної Ірини Фаріон
Ірина Фаріон
13 Листопада 2023, 20:52
читать на русском

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Служби безпеки України з проханням відреагувати на розголошення львівською мовознавицею та ексдепутаткою Іриною Фаріон персональних даних студента з Криму, який підтримує Україну.

Про це він повідомив у Telegram.

"Персональні дані в умовах війни – не абстракція, а захист життя і свободи! 8 листопада Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. А вже сьогодні стало відомо, що юнаком "займається" окупаційний "Центр боротьби з екстремізмом" російського Міністра внутрішніх справ", – нагадав Лубінець.

Омбудсмен додав, що Фаріон мала б знати про важливість захисту персональних даних.

"Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента. До того ж не є таємницею факт тиску окупаційної адміністрації у Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів. Про це також повідомляють і правозахисники, і медіа",

Також Лубінець зазначив, що Фаріон із одного боку вчиняла кримінальний злочин, з іншого боку, підіграла окупантам.

"Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку. Ніхто не повинен нехтувати безпекою інших громадян!", – додав він.

Як повідомлялося, у тимчасово окупованому Криму сьогодні, 13 листопада, росіяни затримали проукраїнського студента, який висловив підтримку львівській мовознавиці та ексдепутатці Ірині Фаріон. Згодом вона виклала лист хлопця у соцмережах та не приховала його дані.

Читайте також