Зливи, град та шквали: синоптики про погоду 2 липня

Антициклон Afra ніяк не полишить територію України
Зливи, град та шквали: синоптики про погоду 2 липня
Дощ (Фото: Типовий Франківськ)
2 Липня 2021, 08:01
читать на русском

Другого липня значна частина території України буде перебувати під впливом поля зниженого атмосферного тиску (крім південного сходу, де пануватиме антициклон Afra).

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, саме тому зберігається висока ймовірність локальних грозових дощів. Подекуди грози можуть супроводжуватись випадінням граду та шквалистим посиленням вітру.

У п'ятницю в Україні, крім південного сходу, очікуються короткочасні дощі, грози, град та шквали 15-20 м/с, у західній частині місцями значні дощі.

Вітер південно-західний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вдень у західних, більшості північних та Вінницькій областях 23-28, на решті території 27-32 градуси.

За даними синоптиці Наталки Діденко, 2-го липня у більшості областей України очікуються короткочасні дощі, грози. При грозах можливі сильні зливи, град і шквали.

Температура повітря найнижчою буде у західних областях (до 27 градусів), на Сході, південному сході та в Дніпрі з районами - найвищою (32 градуси). Загалом - 25-30 градусів вище нуля.

У Києві в п'ятницю можливі короткочасні грозові дощі, град. Температура повітря - близько 28 градусів.

За прогнозом Діденко, найближчими днями в Україні очікуються періодичні дощі, грози. Температура повітря становитиме 25-32 градуси. У Карпатах - 14-17 градусів.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що липень в Україні буде сухим і спекотним до +30 градусів, наприкінці місяця можливі бурі.

Читайте також