Значне похолодання очікується в Україні

У більшості областей пройдуть дощі
Значне похолодання очікується в Україні
Погода, осінь Фото: Pexels
20 Вересня 2021, 07:11
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр попередив про погіршення погодних умов в Україні.

За даними синоптиків, циклон відступатиме за межі України, спричинюючи перехід вітру від південно-західного на північно-західний, з чим буде пов'язаний затік більш холодного північного повітря.

Це спричинить поступове зниження температури повітря у наступні дні. До того ж вологе повітря буде знижувати нічну видимість, і призведе до утворення локальних туманів під ранок, особливо на сході країни, - йдеться у повідомленні УГМЦ.

20 вересня в Україні очікується невеликий дощ, лише у південних областях буде без опадів. Вітер переважатиме західних напрямків. Температура повітря вдень становитиме 8-13, у південних та східних областях - 15-20.

21 вересня у більшості областей нічна температура становитиме 3-7 градусів, лише на Сході та Півдні від 7 до 10. Вдень дощитиме у Сумській та Харківській областях. Удень повітря прогріється лише до 10 градусів на Заході, у центрі - до 9, тепліше буде на ході та Півдні  - до 17 градусів.

22 вересня похолодання продовжиться. У західних, центральних  та північних областях очікується дощ. Вдень тут температура повітря становитиме 8-10 градусів, вночі - до 6 тепла.

На Півдні та Сході дещо тепліше: вдень до 14 градусів, вночі - до 8.

23 вересня опади перемістяться у східні області. Але там досі буде тепліше, ніж на решті території. Вдень до 15 градусів, а вночі - до 8.

У західних областях вночі очікується до 6 градусів тепла, вдень до 12. У центральних та північних областях - до 6 градусів вночі, а вдень до 11. У південних областях у четвер повітря прогріється до 16 градусів, вночі - до 8.

24 вересня буде так само прохолодно. Температура повітря до 6 градусів вночі у західних, центральних та північних областях. Вдень  - до 14. На Півдні та Сході вдень до 17 градусів, вночі - до 6-8.

Нагадаємо, що народний синоптик Володимир Деркач вважає, що у жовтні українцям потрібно очікувати бабине літо. Погода буде теплою та сонячною. При цьому у вересні погода буде мінливою.

Читайте також

1