В Україні погіршиться погода та прийдуть заморозки

У найближчі три доби можливі вітер, зливи та сонце
В Україні погіршиться погода та прийдуть заморозки
Погода, весна (Фото: Парламент.UA)
4 Травня 2021, 05:19
читать на русском

У центральних та північних областях України вночі 4 та 5 травня очікують заморозки на поверхні ґрунту 0-3° (І рівень небезпеки, жовтий).

Як свідчать дані Укргідрометцентру, синоптики прогнозують заморозки на Заході України 4 травня. Також на Сході, у Запорізькій та Херсонській областях - 5 травня.

4 травня у більшості районів Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Житомирської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Вінницької, Луганської, Донецької, Одеської, Миколаївської областей переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - йдеться у повідомленні.

Також 4 травня очікується похолодання до +13 градусів по всій Україні, буде сухо та переважно сонячно.

Вже 5 травня дощі з грозами йтимуть по всій Західній Україні. В інших областях буде сухо, від +14 до +18 градусів. Грози та зливи перейдуть 6 травня до Центральної України. Водночас потеплішає до +22 градусів.

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що перші числа травня Україну захоплять дощі, але вони будуть недовготривалими. Вже через кілька днів почнеться справжня літня спека, а 8- 10 травня стовпчики термометрів піднімуться місцями до 30 градусів.

Читайте також

1