Знайшли тіла шістьох російських солдатів, яких з жалості поховали мешканці Харківщини - фото

У могилі було тіло російського підполковника Герасимова
Знайшли тіла шістьох російських солдатів, яких з жалості поховали мешканці Харківщини - фото
Захоронення російських солдатів у Золочівському районі Фото: https://www.facebook.com/profile.php?id=100002276907245
22 Травня 2022, 00:18
читать на русском

Мешканці Харківської області під час війни пожаліли шістьох мертвих російських військових та поховали їх "за християнським обрядом". Серед трупів було тіло підполковника Валерія Герасимова.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області - начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

За його словами, поховання було знайдене у Золочівському районі.

До нас надійшли повідомлення, що знайдено могили на різних вулицях без будь-яких знаків, крім саморобних хрестів. Нам довелося викопати ці могили - для встановлення особи та їх передачі відповідно до міжнародних процедур. Росіяни не зацікавлені забирати вбитих, - написав Болвінов.

За його словами, у могилах було шестеро трупів у формі збройних сил рф. Серед них було тіло підполковника Герасимова В.С.

Коли ми допитали місцевих мешканців, ми дізналися, що це захоронили місцеві, тому що це "по православному", - додав представник обласної поліції.

Нагадаємо, щоб приховати свої втрати на війні в Україні, росія записує убитих військових до списку "безвісти зниклих". Їхні тіла складують на імпровізованих звалищах, де "двухсотих" так багато, що гори трупів досягають двох метрів заввишки.

Раніше "Укрзалізниця" закликала росію забрати тіла своїх військових, які були знищені під час повномасштабного вторгнення до України. Так, вже три місяці тіла лежать у вагонах-рефрежираторах. Їх ніхто не забирає.

1