Начальник Генштабу РФ Герасимов отримав поранення під Ізюмом, - Аваков

У МВС немає підтвердження цій інформації, але російський командир точно перебував на Харківщині
Головне
Начальник Генштабу РФ Герасимов отримав поранення під Ізюмом, - Аваков
Валерій Герасимов / Фото з мережі
2 Травня 2022, 05:54
читать на русском

Начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов справді був під Ізюмом Харківської області. На жаль, Міністерство внутрішніх справ України не може підтвердити осколкове поранення путінської шестірки.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів в ефірі телемарафону.

У нас є підтвердження, що він дійсно там (під Ізюмом – 24 канал) був… Ба більше, вже є певні підтвердження, що він не був поранений, – пояснив Андрусів.

Як повідомив ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Герасимов отримав осколкове поранення правої гомілки.

НачГШ ЗС РФ Валерій Герасимов поранений на території України. Він отримав осколкове поранення правої гомілки без перелому кістки, - зазначив Аваков вдень 1 травня.

Своєю чергою радник глави Офісу президента Олексій Арестович підтвердив удар по командному пункту під Ізюмом. За його словами, майже 200 убитих в результаті ударів по російських штабах протягом п'яти діб - це те, що встановлено, але насправді їх більше.

Мінімум убито 30 старших офіцерів, загинув старший офіцер, який був командувачем пункту управління, ліквідований елітний російський спецназ, який виконував охорону когось серйозного, безліч убитих. Чи був там Герасимов - точно поки що не можна сказати, - пояснив Арестович.

Нагадаємо, що напередодні ЗМІ писали, що Герасимов поїхав керувати боями на Ізюмському напрямку. Окупанти посилюють наступ у регіоні – вони стягнули сили в Ізюмському напрямку.

Засновник групи Conflict Intelligence Team Руслан Левієв спростував отримання поранення Герасимовим. За інформацією його джерел, російський генерал прилітав в аеропорт Бєлгорода, був живим і здоровим.

Після вибухів з Бєлгорода вилетіли три Ту-154, на борту одного з яких був Герасимов. Він, ймовірно, втік до Москви.

За даними військових журналістів, перед вибухами в Бєлгородській області, в аеропорт обласного центру прибули три транспортні літаки Ту-154, з реєстрацією Міноборони РФ. Близько 14.00 три Ка-52 оточили повітряний простір над аеропортом Бєлгорода. Гелікоптери Мі-8 приземлилися, з них вибігли люди і швидко увійшли до одного з Ту-154. Після цього всі транспортні літаки вилетіли з аеропорту.

У цей час на пероні аеродрому перебував військовий в уніформі з погонами, на яких були три зірки в ряд, тобто, мабуть, зі званням полковника. Стверджується, що на борт піднявся начальник генштабу Росії Валерій Герасимов, який був у Ізюмі.

Фото: t.me/insiderUKR

Читайте також

1