Золотий вагон Медведчука знайшли ЗМІ: УЗ збирається його націоналізувати - фото

В елітному залізничному вагоні будуть перевозити дітей
Золотий вагон Медведчука знайшли ЗМІ: УЗ збирається його націоналізувати - фото
Вагон Медведчука Фото: slidstvo.info
14 Березня 2022, 09:52
читать на русском

Укрзалізниця готова націоналізувати оздоблений золотом вагон нардепа Віктора Медведчука, який знайшли журналісти.

Про це пресслужба відомства повідомила у Телеграмі.

Елітний залізничний вагон хочуть задіяти для перевезення дітей та післяопераційних хворих.

Спочатку вагон потребуватиме технічного огляду, який компанія готова провести в стислі терміни. Наразі усі салон-вагони "Укрзалізниці" задіяні для евакуації населення, зокрема маломобільних та дітей, тому ще один вагон не буде зайвим. Проте у компанії багато питань до інтер’єру, тому до цього вагону допускатимуться виключно пасажири перевіреною стійкою психікою, а з провідниками після рейсу працюватимуть психологи, - кажуть у відомстві.

Нагадаємо, журналісти видання "Слідство.ІНФО" знайшли на території палацу Віктора Медведчука у Пущі-Водиці залізничний перон та вагон, які були приховані зеленою маскувальною сіткою.

Вагон Медведчука Фото: slidstvo.info

Журналісти кажуть, що під сіткою знайшли залізничний перон, а на пероні — вагон-ресторан.

Пізніше з’ясувалося, що цей "золотий вагон" був подарунком Медведчуку від його дружини Оксани Марченко.

Під сіткою журналісти знайшли залізничну станцію "Дальняя", перон, на якому є лавки для очікування і навіть годинник та ліхтарі. На рейках стояв синій вагон-ресторан з написом великими золотими літерами "Pullman" (назва компанії, яка виробляє люксові автомобілі та залізничні вагони).

Усередині вагону журналісти помітили залу, яка може вмістити 40 людей, а також кілька окремих кімнат: кухня, віп-купе і туалет. При вході стоїть барна стійка.

На посуді, який залишився на барі, видно позолочений герб російської федерації.

Столові прибори з вагона Медведчука Фото: slidstvo.info

Столові прибори з вагона Медведчука Фото: slidstvo.info

У вагоні меблі оздоблені оксамитом та іншими дорогими тканинами, а світильники вмикаються від натискання на сенсорні кнопки. У кутку вагона стоїть щось схоже на російський самовар. Деякі елементи виглядають як позолота, - кажуть журналісти.

"Слідству.Інфо" вдалося знайти людину, яка була долучена до створення цього вагону-ресторану. Його звати Олексій, він будівельник. За словами чоловіка, це не справжній вагон "Pullman", а майже ідентична копія. Цей вагон Медведчуку подарувала його дружина Оксана Марченко на минулий день народження — 7 серпня 2021 року. За його словами, під вагоном побудували велику кухню та комори для зберігання продуктів.

Нагадаємо, де саме наразі перебуває нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук, достеменно невідомо. Радник глави МВС Антон Геращенко писав, що парламентар утік з-під домашнього арешту, під яким він перебував через підозру у злочинах, зокрема, у держзраді.

Читайте також