Медведчук втік з-під домашнього арешту - Геращенко

Кум Путіна втік разом з озброєними охоронцями
Медведчук втік з-під домашнього арешту - Геращенко
Віктор Медведчук (Фото: УНІАН)
27 Лютого 2022, 16:20
читать на русском

Народний депутат з фракції ОПЗЖ Віктор Медведчук, якого в Україні звинувачують у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

Про це повідомило видання ZN.UA.

Зазначається, що Генпрокуратура доручила Національній поліції перевірити наявність Віктора Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом, проте його там не знайшли.

ЗМІ повідомляють, що Медведчука виводила з дому озброєна охорона, тому його затримання громадянами може бути небезпечним.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив втечу Медведчука:

Перевірив. Підтверджую. Зрадник України Медведчук втік з-під домашнього арешту. Коли переможемо, знайдемо того суддю, який ухвалив зняти з нього браслет і ТрО Києва поговорить з ним до душі.

Геращенко пише, що "зі зрадником Медведчуком буде складніше - якщо його зараз не зловити, то свій залишок життя він проведе до РФ разом із Януковичем".

Раніше з України втекла дружина Медведчука Оксана Марченко.

Адвокатка Медведчука заявила, що Медведчук покинув будинок ще 24 лютого. Вона каже, що нардепа евакуювали у "безпечне місце" в Києві нібито через загрозу з боку "радикальних організацій".

Нагадаємо, що 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука не у СІЗО, а під домашній цілодобовий арешт. Хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов допустив обмін народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на українців, яких утримують в Росії.

9 липня Печерський районний суд Києва залишив народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також

1