Медведчук залишиться під домашнім арештом - рішення суду

Вдома нардеп від ОПЗЖ перебуватиме до 7 вересня
Головне
Медведчук залишиться під домашнім арештом - рішення суду
Віктор Медведчук під час засідання суду Фото: УНІАН
9 Липня 2021, 10:00
читать на русском

Печерський районний суд Києва залишив народного депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

Рішення ухвалив суддя Сергій Вовк після нічної перерви у засіданні суду, яке розпочалося ще 8 липня і тривало понад 13 годин, передає кореспондент Парламент.UA.

Під час поновлення засідання суду у цій справі сьогодні зранку, 9 липня, суддя постановив тримати Медведчука під домашнім арештом до 7 вересня цього року.

Застосувати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши залишати своє місце проживання строком до 07.09.2021 року включно, - оголосив суддя Вовк.


Контекст. 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука не у СІЗО, а під домашній цілодобовий арешт. Хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов допустив обмін народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на українців, яких утримують в Росії.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов

Читайте також