Зросла кількість загиблих азербайджанців у військовому конфлікті з Вірменією

В результаті обстрілу з боку Вірменії вже загинув 61 мирний житель Азербайджану
Зросла кількість загиблих азербайджанців у військовому конфлікті з Вірменією
Азербайджанські військові (фото: Minval.az)
19 Жовтня 2020, 15:47
читать на русском

Генпрокуратура Азербайджану повідомила про збільшення числа загиблих серед цивільного населення з азербайджанської сторони з початку ескалації конфлікту з Вірменією.

В результаті обстрілу вірменською стороною населених пунктів з 27 вересня по даний час загинув 61 мирний житель, поранені 282, - йдеться в повідомленні відомства.

За його даними, завдано збитків 341 цивільному об'єкту, пошкоджено 1 846 приватних будинків і 90 житлових будинків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 60 загиблих і 270 поранених мирних жителів.

У жовтні Баку і Єреван домовилися про припинення вогню в гуманітарних цілях для обміну полоненими й тілами загиблих. У той же день сторони почали повідомляти про порушення "режиму тиші".

Читайте також

Зовнішньополітичні відомства Вірменії та Азербайджану 17 жовтня оголосили про домовленість почати нове гуманітарне перемир'я, проте бойові дії тривають, сторони знову звинувачують один одного в порушенні перемир'я. Зокрема, Азербайджан заявив про нові обстріли вірменської сили, які завдали ракетного удару по території Ордубадского району.

Під час оголошеного режиму перемир'я сторони мали намір провести обмін військовополоненими, іншими утримуваними особами і тілами загиблих, за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста і відповідно до критеріїв цієї організації.