ЗСУ готові дати відсіч: у МЗС закликали українців зберігати спокій

Україна має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам
ЗСУ готові дати відсіч: у МЗС закликали українців зберігати спокій
Українські військові, Збройні сили України, ЗСУ Фото: president.gov.ua
12 Лютого 2022, 15:40
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України закликали громадян зберігати спокій та консолідуватися всередині країни попри загрозу зі сторони Росії.

Про це йдеться у заяві відомства.

З самого початку ескалації з боку Російської Федерації керівництво нашої держави, українська дипломатія та армія докладають максимум зусиль, аби Україна залишалась стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій, а будь-які агресивні наміри щодо нашої держави не втілилися в життя, - зазначили у МЗС.

Зокрема, на засіданні РНБО під головуванням Президента України Володимира Зеленського, яке відбулось 11 лютого, відбувся ретельний аналіз поточної безпекової ситуації та подальших дій України.

У МЗС наголосили, що комплексний пакет стримування Росії, запропонований партнерам Україною в листопаді 2021 року, став ефективним інструментом протидії агресивній політиці Кремля і зараз наша держава має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях, завершенню підготовки в США та ЄС жорстких санкцій, постачанням зброї та наданій макрофінансовій допомозі.

Нині критично важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни, уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку. Збройні сили України постійно відстежують розвиток подій і готові давати відсіч будь-яким посяганням на територіальну цілісність та суверенітет України, - йдеться у повідомленні.

Крім того, українська дипломатія цілодобово перебуває на зв’язку з усіма ключовими партнерами, оперативно отримує необхідну безпекову інформацію, що дозволяє вживати нам своєчасні дії.

Нагадаємо, що Україна зажадала від Росії роз'яснення щодо військової діяльності біля кордонів країни і в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також

1