ЗСУ вдалося полонити російського моряка, який намагався врятувати крейсер "Москва" - відео

Російський військовий вирішив відмовитися від моря та пішов у піхоту
ЗСУ вдалося полонити російського моряка, який намагався врятувати крейсер "Москва" - відео
Кайданки (Фото: Курс)
29 Червня 2022, 10:31
читать на русском

Служба безпеки України допитала російського моряка, який після невдалого порятунку крейсера "Москва" перейшов у піхоту та знову повернувся воювати проти України.

В СБУ зазначають, що окупант брав участь у спробі порятунку флагмана чорноморського флоту рф у квітні, і йому не сподобалася ідея померти в морі на іншому судні.

Колишній матрос розповів:

Там було багато трупів і в основному порятунок відбувався дуже сумно. Корабель втратили, він потонув, його не змогли відбуксирувати… Я надивився, що було на "Москві", і не хотів далі бачити, що посередині моря вмираєш. Це дуже страшно. І я відмовився.

Після рятувальної операції російський матрос "перекваліфікувався у піхотинця", щоб воювати в Україні.

За три тижні тренувань інструктори-вагнерівці допомогли йому "змінити профіль". І невдовзі його відправили на розвідку у Волноваський район. Перше ж бойове завдання виявилося провальним: "розвідники" натрапили на засідку ЗСУ і вціліти вдалося лише трьом із 30 окупантів. Російські командири кинули своїх поранених на полі бою. Першу медичну допомогу він отримав уже від бійців ЗСУ, які взяли його полон, - розповіли в СБУ.

Під час допиту колишній матрос сказав, що жалкує про участь у війні:

Ми нікого не звільняємо, ми лише захоплюємо. Ми мародеримо, це страшна війна.

Нагадаємо, флагман чорноморського флоту рф "Москва" почав подавати сигнали лиха ввечері 13 квітня. Корабель спалахнув після обстрілу українськими протикорабельними крилатими ракетами "Нептун". Окупанти змогли врятувати лише 58 людей із 510, які були на крейсері.

1