ЗСУ знищили залізничне сполучення між Херсоном та Кримом - розвідка

Сили оборони вдарили по російському ешелону з боєприпасами
ЗСУ знищили залізничне сполучення між Херсоном та Кримом - розвідка
Антонівський міст / Фото: Фото: Yonik.me
3 Серпня 2022, 12:27
читать на русском

Збройні сили України знищили залізничне сполучення між Херсоном та Кримом.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

У результаті українського удару по російському потягу з боєприпасами в Херсонській області на півдні України дуже малоймовірно, що залізничне сполучення, що сполучає Херсон із Кримом, залишиться в робочому стані, - йдеться у повідомленні.

Британська розвідка припускає, що російські сили, ймовірно, відремонтують залізничну колію протягом кількох днів. Однак, вона залишатиметься вразливою для російських сил та їх маршруту матеріально-технічного постачання з Криму до Херсона.

Також у розвідці заявляють, що росіяни, які влаштували поромну переправу білю Антонівського мосту через річку Дніпро в Херсоні, можуть використовувати її для переміщення військ і матеріально-технічного постачання.

Цілком ймовірно, що ми спостерігатимемо збільшення кількості цивільних осіб, які намагатимуться втекти з Херсона та його околиць, оскільки бойові дії тривають і дефіцит продовольства погіршується. Це створить навантаження на транспортні вузли та шляхи, що, ймовірно, призведе до впровадження заходів з контролю за рухом, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ 27 липня завдали ударів по Антонівському мосту у Херсоні, яким окупанти переправляли військову техніку. Повідомлялося, що пошкоджено залізничні колії на мосту. Російські бойовики влаштували поблизу Антонівського мосту поромну переправу.

1