ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту у Херсоні - відео

Фото з місця подій засвідчили, що удари були філігранними
ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту у Херсоні - відео
Антонівський міст, Херсонська область Фото: https://t.me/Tsaplienko/12291
27 Липня 2022, 12:42
читать на русском

Бійці ЗСУ 27 липня завдали ударів по Антонівському мосту у Херсоні, яким окупанти переправляли військову техніку.

Антонівський міст з’єднує материкову Україну з Кримом. Якщо міст знищити, російські бойовики опиняться у пастці.

Як повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, українські бійці тримають під вогневим контролем усі стратегічні об’єкти та транспортні шляхи, які мають для ворога критичне значення:

Ми цінуємо те, що маємо, навіть якщо зараз територія під окупацією. Тож ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував обстріл Антонівського мосту в Херсоні Збройними силами України.

Рідкісна птиця вилетить із середини Дніпра. Можна, звісно, назвати Антонівський міст засобом російської ППО, що перехоплює українські ракети, але від реальності не втечеш: окупантам варто вчитися вплав перетинати Дніпро. Або залишити Херсон, поки є змога. Третього попередження може не бути, - написав він у Твіттері.

Херсонський колаборант Володимир Сальдо заявив, що окрім Антонівського мосту українські ЗС потрапили до залізничного мосту через Дніпро.

Радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань в етері національного телемарафону заявив, що удар ЗСУ по мосту прийшовся якраз у той момент, коли окупанти переправляли ним техніку:

Проїзд по мосту неможливий, а вдарили, за словами очевидців, саме тоді, коли росіяни переправляли накопичену техніку. Чекаємо офіційні підрахунки російських втрат.

Нагадаємо, британська розвідка повідомляє, що Антонівський міст – ключова вразливість росіян на Херсонщині. А контроль над переправами через Дніпро може стати основним фактором для результату бойових дій у Херсонській області.

1