Звідки гроші? Мер Рівного Третяк придбав будинок вдвічі дешевше реальної ціни

Проти міського голови відкрили кримінальне провадження за декларування завідомо недостовірних відомостей
Звідки гроші? Мер Рівного Третяк придбав будинок вдвічі дешевше реальної ціни
Олександр Третяк Фото: facebook.com/tretyak.rivne
14 Січня 2022, 17:04
читать на русском

Міський голова Рівного Олександр Третяк 21 грудня 2021 року купив двоповерховий будинок у Бармаках та земельну ділянку. Нерухомість розташована фактично у Рівному, оскільки межує з вулицею Костромська. Згідно із декларацією, це все коштувало 102 тисячі доларів. Втім, цей дім раніше продавався за 220 тисяч доларів.

Як повідомляє rivne.online, частину коштів він взяв у банку – 71 665 доларів, а решта, за словами мера, власні кошти.

Видання пише, якби мер і його безробітна дружина не витратили за два роки ні копійки грошей, їм би не вистачило б щонайменше 73 тисяч доларів. Тому поліція з'ясовуватиме, звідки гроші у Третяка, хто йому їх і за які послуги дав.

Після суспільного резонансу поліція Рівного відкрила кримінальне провадження. До ЄРДР внесли відомості за ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України "Умисне декларування недостовірної інформації". Тим часом Олександр Третяк взяв собі відпустку до 14 січня.

Міського голову Рівного можуть позбавити волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років через декларування завідомо недостовірних відомостей щодо справжньої вартості будинку.

Зараз у вищезгаданому провадженні проводиться досудове розслідування, за результатом якого буде ухвалено процесуальне рішення. Через декларування завідомо недостовірних відомостей щодо справжньої вартості будинку Третяку може загрожувати позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що у Національному агентстві запобігання корупції розповіли, чи потрібно подавати декларацію колишнім посадовцям.

Читайте також