Зятя мера Коростеня затримала поліція за рекет і ухилення від мобілізації - ЗМІ

Сам міський голова Коростеня ситуацію не коментує
Важливо
Зятя мера Коростеня затримала поліція за рекет і ухилення від мобілізації - ЗМІ
Володимир Москаленко
19 Лютого 2024, 11:32
читать на русском

Житомирські поліцейські викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом, які вимагали надумані борги з мешканців міста Коростень. Авторитет виявився зятем мера міста Володимира Москаленка. Утім ані міський голова, ані депутати міськради ніяк не коментують це резонансне затримання.

Жителі Коростеня на Житомирщині жваво обговорюють скандал із затриманням зятя міського голови, який виявився кримінальним авторитетом. Чекають пояснень від міського самоврядування. Утім там грають в мовчанку. Про це повідомили представники регіонального осередку ВГО "Стоп корупції" у місті Коростень.

"У нас зятя мера затримали за вимагання, рекет, зброю, ухиляння від мобілізації тощо. Сам мер за півтора місяця цю ситуацію ніяк не коментує, як і місцеві комунальні ЗМІ, як і всі(!) депутати та чиновники. Ніби нічого не відбувається", - повідомили у Коростенському підрозділі антикорупційної організації.

На початку 2024 року поліцейські викрили групу рекетирів на чолі з кримінальним авторитетом, які вимагали надумані борги з мешканців міста Коростень. Оперативники встановили, що організував діяльність угруповання місцевий кримінальний авторитет на прізвисько "Помідор" Дмитро Семенішин, зять місцевого мера, - повідомляє "Коростень Today".

"Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Житомирській області та слідчі ГУНП в Житомирській області, організував діяльність угруповання місцевий кримінальний авторитет. Його учасники вимагали надумані борги з мешканців міста Коростень. Окрім того, надавали послуги з "врегулювання" фінансових конфліктів. Сума боргу залежала від матеріального стану потерпілого. В одних вимагали 500 доларів, в інших ця сума могла сягати й 5000. Процес вимагання завжди супроводжувався погрозами фізичної розправи, пошкодженням чи знищенням майна. У разі відмови виконувати вимоги зловмисників, відбирали майно потерпілих, а якщо і такий метод переконання не спрацьовував, то переходили до фізичного насильства", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці виявили як мінімум вісім випадків вимагання. Зокрема, в одного з потерпілих вони відібрали обладнання на понад 300 000 гривень, ще у кількох, які не погодилися сплатити їм "борг", відібрали мисливську гладкоствольну рушницю, бензопилу та мобільний телефон, в іншого вимагали понад 180 000 гривень.

За матеріалами справи, потерпілі розповіли про те, як родич мера влаштував "лихі 90-ті" у місті: "тягнув за руку до станка та висловлював особисто погрози", "Пішли покажу як точно каменерізка відріже тобі кінчик носа". Потерпілі вказують на Семенішина як на одного з керівників злочинної групи, до якої входять більше десяти осіб, які займаються вимаганням на території Коростеня.

Затримали зловмисників житомирські правоохоронці за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення на гарячому, під час отримання грошей від потерпілого: 900 доларів та 16 500 гривень. Поліція провела 28 обшуків, вилучили майже 6 мільйонів гривень у національній та іноземній валюті, зброю, зокрема і рушницю, яку відібрали в одного з потерпілих та інше.

Злочин, в якому підозрюється Дмитро Семенішин, є тяжким та особливо тяжким, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12, з конфіскацією майна.

Зять мера Коростеня Дмитро Семенішин знаходився під домашнім арештом. 5 лютого в апеляційному суді Житомирської області відбулося слухання і суд постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 01 березня 2024 року.

Цікаво, що хід справи, в які замішаний родич міського голови, висвітлює єдиний ресурс. Решта ЗМІ замовчують інформацію.

"Ресурс, який це розмістив, - це інформаційний ресурс місцевої поліції. Доказів та інформації з інших джерел немає. Але факт залишається фактом, бо його ніхто навіть не намагається спростувати", - пояснила представниця "Стоп корупції" з Коростеня Леся Грищенко.

Нагадаємо, у Кропивницькому нейтралізовано злочинне угруповання рекетирів, яке очолював чинний депутат міської ради. Під його керівництвом кримінальники "вибивали" 92 тис. дол. США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес.

Читайте також

1