З'явився новий спосіб викликати мобільну бригаду при COVID-19

Наразі послуга виклику буде доступна лише в тестовому режимі
З'явився новий спосіб викликати мобільну бригаду при COVID-19
Бригада швидкої допомоги (фото з відкритих джерел)
25 Листопада 2020, 13:59
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я від 26 листопада запускає в тестовому режимі послугу з виклику мобільної бригади швидкої допомоги через контакт-центр.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу у середу, 25 листопада.

За його словами, наразі послуга виклику буде доступна лише в тестовому режимі, але з часом планують залишити її на постійно.

Від завтрашнього дня ми запускаємо в тестовому режимі, потім буде перейдено на постійну основу, функцію, щоб будь-яка людина могла замовити виклик мобільної бригади безпосередньо в контакт-центрі, - зазначив міністр.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) також наголосив, що для реалізації цієї ініціативи було з'єднано всі заклади охорони здоров'я та визначено відповідальних осіб. За його словами, запровадження цієї опції через контакт-центр дозволить пришвидшити виклик мобільної бригади хворим, які мають симптоми COVID-19.

Окрім того, через контакт-центр МОЗ планує до кінця місяця запустити консультацію безпосередньо сімейних лікарів, пообіцяв міністр.

Нагадаємо, що для того, щоб українська медицина почала "виходити з коми" необхідно збільшити її фінансування, а для цього треба виділити щонайменше 5% ВВП.

1