Локдаун у Києві: краще бути голодним, але живим - волонтер

Валентина Варава

Волонтерка

Локдаун у Києві: краще бути голодним, але живим - волонтер
Локдаун (фото з відкритих джерел)
22 Березня 2021, 10:10
читать на русском
Усі попередні локдауни були формальністю і симуляцією жорсткого карантину

Ми маємо благодійний фонд, який передає кисневі концентратори киснево-залежним пацієнтам безкоштовно. І концентратори зараз розлітаються з шаленою швидкістю. Це все результат невпровадження локдауна на Новорічні свята та потім уся низка свят, яка була після. Тобто усе, що відбувається - це результат нехтування. 

Чи потрібно впроваджувати локдаун у Києві 

Я вважаю, що локдаун потрібен і вже говорила що краще бути голодними, але живими. А нині маємо таку ситуацію: локдаун був потрібен ще на початку цього тижня. Однак будемо сподіватися що він таки буде дієвим, тому що ті локдауни, які були останнім часом, коли продовжували працювати або наближені до влади заклади, або ті хто вміють “порішати-домовитися” тощо - це була формальність і симуляція локдауна. Я вважаю, що це злочин, адже бачу, яка кількість людей вмирає і серед наших пацієнтів також. Розповсюдження вірусу не було зупинено і час втрачений, зараз це вже пізно. Проте вже хоч зараз треба трохи розірвати цей ланцюг поширення інфекції. 

Чому вакцинація не відвернула провадження локдауна 

Так само як провалено впровадження реального локдауна, так само провалена й кампанія з вакцинації. Треба розуміти, що проти України йде інформаційна війна і всі ці рухи антивакцинування - це засоби дестабілізації ситуації в Україні. Ми бачимо, які канали і як це все розповсюджують. Окрім того, немає комунікації нормальної в Офісі президента з населенням, жодної профілактичної роз’яснювальної роботи не відбувається. Тому кампанія з вакцинації провалюється, адже люди відмовляються, навіть лікарі відмовляються вакцинуватися, бо вірять тому що говорять, а англійську мову мало хто знає. Окрім того, у нас немає традиції факт-чекінгу: люди не перевіряють факти

Читайте також

Коли українці зможуть повернутися в докарантинну реальність

Перспективи досить сумні. В такому темпі як зараз відбувається вакцинація, я розумію що це буде дуже і дуже нескоро. І результат вакцинації буде коли 50% населення вакцинують, або перехворіють, коли напрацюється колективний імунітет.


Контекст. Комісія з надзвичайних ситуацій Києва вирішила впровадити у столиці локдаун з 20 березня. Жорсткі обмеження діятимуть три тижні до 9 квітня включно.