Миколаївська інфекційка заповнена на 80%, усі хворі важкі

Світлана Федорова

Головна лікарка Миколаївської обласної інфекційної лікарні

Миколаївська інфекційка заповнена на 80%, усі хворі важкі
Медики у захисних костюмах, лікарня (фото: УНІАН)
24 Вересня 2021, 17:16
читать на русском
Коли увімкнули усі необхідні апарати ШВЛ - система не витримала

Показники рівня захворюваності  на коронавірус в Україні погіршуються щодня. Про те, яка ситуація зараз в Миколаївській обласній інфекційній лікарні Парламент.UA розповіла головна лікарка медзакладу Світлана Федорова.

Про завантаженість лікарні та стан пацієнтів

Завантаженість у нас зараз 80%. І, на жаль, всіх можна назвати реанімаційними хворими. Такого ми не бачили навіть торік. Офіційно у нас реанімація вважається розрахована на 24 ліжка, коли ми одночасно ввімкнули ШВЛ, не витримала киснева система, вона замерзає. Тож доводиться її розморожувати водою з чайника, тепловентиляторами.

Минулого року, коли благодійник її нам монтував, не розрахували, що стільки ШВЛ буде вмикатися одразу, думали, що десь 5-6 чоловік на кисні будуть лежати. А тут сьогоднішня ситуація диктує умови за яких практично кожен починає потребувати ШВЛ, а систему для цього треба перемонтувати.

На жаль, наша влада все ніяк не може відправити на Київ заявку про те, щоб перемонтувати кисневу систему, вже більше року.

З хворими ситуація теж складна. Спілкуємося з людиною в приймальному відділенні, вона ще більш-менш почувається і сатурація стерпна, через короткий час - уже реанімаційний хворий. Або у швидкій, наприклад, везуть так само відносно стабільного пацієнта, а доїжджає - вже відразу в реанімацію.

Плюс велике навантаження на персонал, але вони справляються, я теж зараз ночую на роботі. Крім того, проблема в тому, що скоро вже не буде чим платити зарплати, тому що всім хто працює з хворими я повинна платити надбавку в 300%.

Читайте також

1