Один з головних факторів обрання Шуляк - надійність

Петро Олещук

політолог

Один з головних факторів обрання Шуляк - надійність
Шуляк Олена (фото: facebook.com/ShuliakOlena)
15 Листопада 2021, 18:36
читать на русском
Політолог пояснив, чому Корнієнко не залишився головою партії та які завдання стоять перед Оленою Шуляк

15 листопада партія "Слуга Народу" проводить партійний з'їзд, на якому обирає нову голову партії. Нею стане заступниця голови фракції "Слуга народу", заступниця голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

Парламент.UA поспілкувався з політологом Петром Олещуком та дізнався, чому вибір зупинився саме на Олені Шуляк та які завдання стоятимуть перед новообраною головою "Слуги Народу".

Чому Корнієнко не залишився головою партії

Українське законодавство справді не забороняє поєднувати посади голови парії та заступника голови Верховної Ради. Проте Олександр Корнієнко хоче зосередитись на роботі у Верховній Раді, і в цьому є логіка, адже кожній роботі потрібно приділяти певну кількість уваги, - це роззосередження впливу між різними людьми, щоб в одних руках не було її занадто багато.

Один з головних критеріїв обрання Шуляк - надійність

Ми досить мало знаємо про Олену Шуляк, як про публічну особу, але цей вибір був не випадковий та продуманий: знайшли того, кого вважають потенційно гарним менеджером. Під час відбору без сумніву враховували ризики та відбирали людину за критерієм, наскільки надійним є кандидат. Відданість був одним з основних факторів під час відбору.

Читайте також

Які завдання стоять перед новообраною головою партії

Ідеологічних змін очікувати не варто, адже у "Слуги Народу" вона вже кілька разів трансформувалась, але наразі вже є визначеною. Крім того, наразі немає потреби у зміні цієї ідеології.

Зараз перед "Слугою народу" постало інше завдання - розвиток місцевих організацій партії. На цьому і буде зосереджена основна увага. Тут у "слуг" є певна допомога, у вигляді місцевих депутатів, яких було обрано на останніх місцевих виборах (у жовтні 2020 року - ред.). На їх основі й будуть розвиватись місцеві осередки.

А прив'язки до майбутніх парламентських виборів, які відбудуться через два роки, тут немає. Цей фактор, звісно, буде врахований, але між зміною голови партії та виборами прямої прив'язки немає.