Партія Сергія Притули зможе забрати частку електорату Порошенка - політолог

Богдан Петренко

політолог, конфліктолог

Партія Сергія Притули зможе забрати частку електорату Порошенка - політолог
Сергій Притула (Фото: УНІАН)
29 Вересня 2021, 18:23
читать на русском
Основою політсили стануть нардепи з об'єднання "Справедливість" фракції "Голосу"

Телеведучий та гуморист Сергій Притула офіційно підтвердив створення власної політичної партії. Зокрема повідомив -  команда у регіонах вже формується, і після її формування преса дізнається всі деталі. Окрім того, сьогодні ЗМІ повідомили, що Притула вже подав до Мін'юсту документи про реєстрацію політсили з назвою "Партія Сергія Притули". Про те, якою буде ця політсила та хто до неї може долучитися, Парламент.UA поспілкувався з політологом Богданом Петренком.

Якою буде партія Притули

Я думаю, що це буде щось схоже на "Голос" за ідеологією. В основному ця політсила орієнтуватиметься на патріотичний електорат, який розчарувався в Порошенку. Ми розуміємо, що з одного боку в Порошенка є великий рейтинг недовіри виборців, водночас він намагається створити монополію на патріотично налаштований електорат. Я не виключаю, що з часом Притула забере певну частку голосів електорату Петра Олексійовича.

А також ймовірно, що ця партія буде істнувати навіть за певного сприяння Офісу президента.

Окрім того, вважаю, що група нардепів з "Голосу" з об’єднання "Справедливість" і стане основою політсили Сергія Притули. Як поговорюють, за цим об’єднанням стоїть Томаш Фіала. Тому це лише питання часу коли ця "Справедливість" називатиметься іменем Притули, чи навпаки.

Коли партія Притули заявить про себе

Загалом вважаю, що партія Притули готуватиметься вже до наступних виборів. Однак, думаю, що сам Сергій ще може спробувати висунути свою кандидатуру на якихось довиборах, наприклад, на Західній Україні, де він може користуватися підтримкою. Або ж його політсила може розраховувати на якісь дострокові вибори.

З іншого боку тій же групі "Справедливість" вже зараз потрібне якесь партійне підґрунтя та мобілізація виборців, аби мати шанси на наступних виборах бути обраними до парламенту.