Про бюджет: Аваков кращий лобіст ніж Шкарлет

Сергій Фурса

Інвестиційний банкір, спеціаліст відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital

Про бюджет: Аваков кращий лобіст ніж Шкарлет
Фото: УНІАН
15 Грудня 2020, 20:51
читать на русском
Загалом бюджет на 2021 рік настільки ж реальний та збалансований, як і усі попередні бюджети України

Верховна Рада ухвалила закон про державний бюджет на 2021 рік. У документі закладене збільшення фінансування Міністерства внутрішніх справ, Офісу генпрокурора та Державного бюро розслідувань. Водночас на Пенсійний фонд, Міністерство освіти та науки, а також на Державне управління справами закладено менше ніж цього року.

Чому так змінилось фінансування відомств

Цей документ настільки ж "реалістичний" та "збалансований", як і усі попередні бюджети України.

Щодо розподілу коштів та того, що МВС отримає додаткові кошти, а МОН навпаки наступного року отримає менше, можна це пояснити просто - Арсен Аваков (досьє) значно кращий лобіст ніж Сергій Шкарлет (досьє). Його апаратна вага значно більша, от він собі й "вибиває" гроші.

Детальніше про чинного очільника МОН читайте у матеріалі Парламент.UA: Політичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета

Щодо Пенсійного фонду

Водночас щодо зменшення фінансування Пенсійного фонду, то не варто хвилюватись. Він в Україні супер дефіцитний і так чи інакше пенсії будуть платитися. Це захищені статті витрат бюджету.

Читайте також

Щодо підняття соціальних видатків

Підняття соціальних виплат, зокрема мінімальних заробітних плат і пенсій, яке закладається в бюджеті, має відповідати реальності, наявності чи відсутності грошей. Треба виходити не з того чого хочеться, а з того на що реально є гроші.

Ухвалення бюджету парламентом

Прийняття чи неприйняття бюджету - це домовленості та задоволення або незадоволення певних "хотілок". Вони проголосували, тож, мабуть, все ж задовольнили.

1