Справа Шеремета: у версії Нацполіції про білоруський слід навіть немає мови

Масі Найєм

Адвокат, засновник юридичної компанії "Міллер"

Справа Шеремета: у версії Нацполіції про білоруський слід навіть немає мови
Павло Шеремет
4 Січня 2021, 19:20
читать на русском
Неспростовних доказів замовлення і вбивства Павла Шеремета кимось конкретним немає ані у журналістів, ані у слідства

Потрібно все перевірити. Факти, які начеб то раптово з‘явились - вони, на мою думку, ще не мають авторитетного підтвердження.

Чи можливі зрушення у справі про вбивство Павла Шеремета

Щоб дати коректну відповідь на це питання - треба, для початку, дати відповідь на інше питання: чому слід білоруських спецслужб не брався за версію державного обвинувачення?

В мене немає цієї відповіді. Тому зрушення в справі можуть не відбутись. І саме тому цілком очевидно, що тепер версія НПУ нею ж буде ліпитись на двосторонній скоч до нових плівок.

Читайте також

Як вплине нова інформація на долю фігурантів

Єдині докази, які можуть бути поза сумнівом, що конкретний замовник замовив, а конкретний виконавець виконав замовлення - можуть бути саме їхні показання.

Малоймовірно, що хтось зі сторони ймовірних білоруських замовників скаже, що "так, це я замовив он тому хлопцю і тим двом дівчатам". А зі сторони версії НПУ - про білоруський слід навіть немає мови. Тому в мене є величезні сумніви, що Ріф (Андрій Антоненко) і інші обвинувачені все ж таки причетні.

Однак, можна чекати всього що завгодно. Бо неспростовних доказів замовлення і вбивства кимось конкретним - немає ані у журналістів, ані у слідства.

Читайте також

Якщо фігурантів виправдають, хто відповідатиме

Відповісти має той, хто замовив вбивство Павла. Бо скоріше саме та людина може бути реальним бенефіціаром фальсифікації доказів. Для цього треба буде допитати сотні поліціянтів, прокурорів і суддів. Хто діяли організовано. Вони також будуть співучасниками.

Це виключно якщо ми дійсно дійдемо висновку, що це все було сфальсифіковано. Не просто десь собі придумаємо, або підтасуємо свої здогадки, бо саме так вчинили із Ріфом, на мою думку, а саме доведемо.

1