За літо привели концентратори до ладу та закупили нових - волонтери готуються до спалаху ковіду

Валентина Варава

Волонтерка

За літо привели концентратори до ладу та закупили нових - волонтери готуються до спалаху ковіду
Хворий на коронавірус (фото з відкритих джерел)
14 Вересня 2021, 16:42
читать на русском
За останні пару тижнів очевидне зростання, почалися нові звернення за концентраторами

Захворюваність на коронавірус в Україні зростає щодня, так само як і показник госпіталізацій. Тож на зміну літнім карантинним послабленням незабаром може прийти черговий локдаун. Як волонтери готувалися влітку до росту захворюваності та чому карантинні заходи не працюють розповіла Парламент.UA голова правління громадської організації "Ініціатива Е+", волонтерка Валентина Варава.

Становище із захворюваністю в Україні

Влітку ситуація стабілізувалася більш-менш. Ми передавали концентратори переважно паліативним хворим, бо не було такої потреби і такої захворюваності. Ми гарно використали цей час для того, щоб привести концентратори до ладу, попрацювати з донорами і знайти грошей ще на партію концентраторів. Зараз останні пару тижнів ми бачимо, що почалося зростання, нові звернення за концентраторами при тому, що ми не дуже афішуємо, що ми з ними працюємо. Але люди все одно звертаються, бо сарафанне радіо ніхто не скасовував.

Зараз поки що немає такого шквалу, як в березні, наприклад, але бачачи статистику ми розуміємо, що ситуація погіршується.

Зараз ми їдемо на Донбас передавати гуманітарний вантаж в лікарні Донеччини та Луганщини це десь на мільйон гривень за сприяння посольства Чехії в Україні. Але в нас в Києві сидить людина, яка чергує з концентраторами та приймає ті, які відпрацювали.

Ефективність обмежувальних заходів

Захисна маска

Захисна маска, коронавірус (Фото: УНІАН)

Мені здається, що обмежувальні заходи взагалі недостатні для такої ситуації. Плюс ми бачимо, що їх уже не дотримуються. Постійно бачимо людей без масок в транспорті, в магазині і поки це все минатиметься безкарно, жодної ефективності в обмежувальних заходах може й не бути.

Читайте також

1