Проросійського екснардепа Мураєва оголосили в розшук

Екснардеп і власник проросійського каналу підозрюється у держзраді
Главное
Проросійського екснардепа Мураєва оголосили в розшук
12 октября 2023, 11:28
читати українською

Народний депутат VII і VIII скликань і власник заблокованого проросійського телеканалу "Наш" Євгеній Мураєв потрапив до бази МВС.

Про це повідомляє "Главком".

Прізвище Мураєва внесено до розділу "Особи, які переховуються від органів влади". Датою зникнення вказано 3 серпня 2023 року. Також зазначено, що підозрюваний екснардеп зник у Відні.

Нагадаємо, у липні 2023 року Служба безпеки України заочно повідомила підозру Євгенію Мураєву у державній зраді та розпалюванні національної та релігійної ворожнечі (ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу).

Восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва. Під час слідчих дій за адресами фігуранта було виявлено готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами незаконних дій.

Як повідомлялося, Євгеній Мураєв виїхав з України у травні 2022 року. Він перетнув український кордон з Угорщиною на Закарпатті. Також журналісти з'ясували, що Мураєв з родиною живе у Відні та іноді буває у Братиславі у справах.

Читайте также

1