СБУ провела обшуки у проросійського екснардепа Мураєва - ЗМІ

Сам Мураєв нині перебуває у Відні
СБУ провела обшуки у проросійського екснардепа Мураєва - ЗМІ
Евгеній Мураєв (стоп-кадр відео)
30 Листопада 2022, 19:40
читать на русском

СБУ проводить обшуки за 18 адресами у Києві та Харкові, пов’язаними з скандальним проросійським екснардепом Євгенієм Мураєвим і його медіаменеджером Володимиром Грановським.

Про це інформує "Бабель" із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними видання, два обшуки були в Харкові, 16 - у Києві. Адреси пов‘язані з колишнім нардепом і лідером проросійської забороненої партії "Наші" Євгенієм Мураєвим та його медіаменеджером Володимиром Грановським (колишній генпродюсер телеканалу "Наш"). Обшуки відбулися в рамках провадження про держзраду.

Сам Мураєв, за даними журналістів, перебуває у Відні.

За даними кількох ЗМІ, було вилучено готівку, зокрема й російські рублі, зброю, пропагандистську літературу тощо. Обшуки відбувалися у Києві – у квартирах Мураєва, його родичів та соратників, а також в офісі. Цікаво, що зайшла СБУ і додому до одіозного "ватного" політтехнолога Володимира Грановського, який працював із Мураєвим, а раніше – був і в пулі Медведчука.

Нагадаємо, проросійський політик Євгеній Мураєв, який за три дні до вторгнення в етері токшоу Дмитра Гордона запевняв, що нікуди з України виїжджати не збирається, у вересні знайшовся у Відні.

Євгеній Мураєв став помітним у політиці з 2006 року, коли вперше став депутатом Харківської обласної ради від партії "Віче" (зараз "Акцент"). Наступного року він не зміг потрапити до Верховної ради. Мураєв знову обрався до Харківської облради, але вже від "Партії регіонів" (2010). Від неї ж він вперше пройшов до парламенту у 2012 році (181 округ).

У 2014 році Мураєв знову переміг на 181 окрузі, вже як самовисуванець. У Верховній Раді приєднався до фракції "Опозиційний блок" (заборонена судом 8 червня).

У 2017 році Мураєв спільно з Вадимом Рабіновичем почав розвивати партію "За життя", а згодом і свою партію "Наші".

Рух "Чесно" вніс Мураєва і Рабіновича до реєстру державних зрадників.

Читайте також

1