На виборах у Нідерландах перемогла партія чинного прем`єра Рютте

Марка Рютте з перемогою привітав Володимир Зеленський
На виборах у Нідерландах перемогла партія чинного прем`єра Рютте
Марк Рютте (Фото: DW)
19 Березня 2021, 01:10
читать на русском

На парламентських виборах у Нідерландах перемогла Народна партія за свободу і демократію (VVD) прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Його вже привітав президент Зеленський.

Про це Зеленський написав у Твітері.

Президент України Володимир Зеленський привітав прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте з перемогою його партії на парламентських виборах.

Вітаю Марка Рютте з переконливою перемогою партії VVD на виборах! Цей успіх є свідченням беззаперечного лідерства та ефективного керівництва державою в умовах пандемії. Бажаю швидкого формування урядової коаліції. Готові до продовження співпраці, - наголосив Зеленський.


Контекст. Переможцем виборів до нижньої палати парламенту Нідерландів - Другої палати Генеральних штатів - стала праволіберальна  "Народна партія за свободу і демократію" (VVD), яку очолює прем'єр-міністр країни Марк Рютте. Партія Рютте набирає 23% голосів виборців, що дає їй близько 35 місць у нижній палаті законодавчого органу Нідерландів. Таким чином, Рютте, котрий з 2010 року обіймає посаду прем'єра, може вчетверте очолити уряд.

1