Поблизу Авдіївки окупанти поранили українського воїна

Минулої доби ворог обстріляв позиції наших захисників 9 разів
Важливо
Поблизу Авдіївки окупанти поранили українського воїна
Війна на Сході України Фото: Міноборони
18 Травня 2021, 08:13
читать на русском

Окупанти продовжують обстрілювати українські позиції на Сході України. Минулої доби зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці операції Об'єднаних сил.

За даними Штабу ООС, збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.

У напрямку Авдіївки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я захисника задовільний.

Поблизу населеного пункту Новолуганське ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі Пісків окупанти два рази здійснили обстріл у бік наших позицій з мінометів 120-го калібру, стрілецької зброї, автоматичних станкових та підствольних гранатометів.

Читайте також

Неподалік населеного пункту Зайцеве противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру, а біля селища Опитне – ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті селища Новотошківське російські найманці відкривали вогонь з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.
Поблизу Причепилівки ворог застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У Штабі повідомили, що увечері 17 травня, російськими найманцями здійснено обстріл позицій Збройних Сил України в районі населеного пункту Піски з мінометів калібру 82 та 120 мм безпосередньо з житлових кварталів Донецька. За місця вогневих позицій мінометів окупанти обрали майданчики у житловій забудові у безпосередній близькості від Міської клінічної лікарні №21.

Днями стало відомо, що у Перевальську (Луганська область) військова техніка бойовиків "ЛНР" проїхалася по місцевому цвинтарі, зруйнувавши могили та пам'ятники.