Стукали у двері, але "втекли" на поверх нижче - Кличко розповів деталі обшуків квартири

Кличко назвав такі дії безпрецендентним тиском
Важливо
Стукали у двері, але "втекли" на поверх нижче - Кличко розповів деталі обшуків квартири
Виталий Кличко (фото: Facebook)
18 Травня 2021, 11:12
читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував ранішні обшуки правоохоронців. Він назвав такі дії "безпрецендентним тиском на міську владу".

Про це повідомила пресслужба мера в Telegram.

Сьогодні вранці, десь, 7 годині, коли я пішов на тренування, в під’їзд зайшла група озброєних і в шоломах правоохоронців, які перебували там поки я тренувався. Коли я прийшов додому, підіймаючись сходами, побачив групу правоохоронців. На моє питання що відбувається, вони відповіли, що прийшли, нібито, у квартиру двома поверхами нижче моєї, - йдеться у повідомленні.

Проте, камера на поверсі мера зафіксувала, як правоохоронці стукали у двері квартири.

Помилка? Я не думаю. Безпрецедентний тиск на міську владу триває, такого не було навіть за часів Януковича. І за такі незаконні дії і їх режисерам, і виконавцям доведеться відповідати за законом, - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, що зранку 18 травня група озброєних співробітників СБУ приїхала під дім мера Києва. Обшуків вони не провели, оскільки дома нікого не було. Проте, в Службі безпеки України (СБУ) і Департаменті стратегічних розслідувань (ДСР) заявили, що їх співробітники не беруть участі в обшуках в будинку.

Раніше Кличко вимагав від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких Київська міська державна адміністрація передавала за результатами аудитів.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".