У Львівській області поліціянту прострелили шию на незаконній вирубці лісу

Чоловіка, який поранив поліціянта та лісничих, вже затримали
У Львівській області поліціянту прострелили шию на незаконній вирубці лісу
Поліція затримала злочинця, фото пресслужба поліції
22 Травня 2021, 16:34
читать на русском

У Львівській області поліція зафіксували незаконну вирубку лісу. Коли правоохоронці фіксували злочин невідомий стріляв з рушниці по поліцейському та двох лісничих.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Як відомо, 21 травня лісничі повідомили поліції, що в одному з лісових масивів ДП "Бродівський лісгосп" стоїть підводу з колодами. У лісовому масиві неподалік села Лешнів незаконно вирублювали сосни.

Під час документування факту незаконної порубки лісу, з протилежного берега річки невідомий здійснив постріли, поранивши 20-річного співробітника поліції, а також двох лісничих - 34-річного майстра лісу та 49-річного інженера лісового господарства, співробітників Бродівського лісгоспу. Після цього зловмисник втік на мотоциклі, - йдеться у повідомленні.

Через деякий час правоохоронці встановили особу зловмисника, який стріляв. Ним виявився 19-річний місцевий житель. Його затримали. Відомо, що він стріляв з мисливської рушниці.

Читайте також

Поліцейського з проникальним вогнепальним пораненням шиї шпиталізовано, працівники лісової охорони після огляду лікарів від госпіталізації відмовилися. Зараз загрози життю поранених немає.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України блокувала на Рівненщині масштабний механізм розкрадання лісових ресурсів керівництвом одного з держлісгоспів.