У ВООЗ фіксують нестачу вакцини від коронавірусу

У літні місяці не буде багато постачать вакцини
У ВООЗ фіксують нестачу вакцини від коронавірусу
Вакцина проти коронавірусу Sinovac (фото: Віктор Ляшко у Facebook)
5 Червня 2021, 19:32
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомляють про серйозну нестачу вакцини від коронавірусу.

Про це повідомив помічник гендиректора ВООЗ Брюс Ейлвард, повідомляє видання France 24.

За його словами, міжнародна програма із забезпечення вакцинами COVAX перебуває під загрозою провалу. У межах механізму між 129 державами вже розподілено 80 мільйонів доз препаратів від COVID-19. Утім, ця кількість на 200 мільйонів менше, ніж очікували в організації.

Читайте також

Він зазначив, що багаті країни обіцяли додатково надати COVAX близько 150 мільйонів доз вакцини, але це не вирішить проблему. Адже протягом червня і липня буде невелика кількість постачань.

Ми готуємось до провалу, якщо не отримаємо дози раніше. Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз від деяких країн, які ми мали отримати у конкретні терміни, щоб допомогти світу подолати цю ситуацію, - зазначив Брюс Ейлвард.

Аби успішно боротися з пандемією, необхідно вакцинувати 250 мільйонів осіб, наголосив представник ВООЗ. За його словами, дозволить до кінця 2021 року досягти рівня імунізації 30-40% населення планети.

Нагадаємо, раніше Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцини від коронавірусу CoronaVac, яку розробила китайська компанія Sinovaс.