ВООЗ прогнозує нестачу майже 200 мільйонів доз вакцини від covid-19 вже у червні

Причиною називають спалах коронавірусу в Індії
ВООЗ прогнозує нестачу майже 200 мільйонів доз вакцини від covid-19 вже у червні
Вакцина проти коронавірусу (фото: novavax.com)
29 Травня 2021, 09:21
читать на русском

Міжнародний механізм розподілу вакцин проти коронавірусу COVAX може в червні зіткнутися з нестачею приблизно 190 мільйонів доз препарату.

Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я.

ВООЗ пояснила, що на дефіцит вакцини вплинув "жахливий сплеск коронавірусу в Індії". Внаслідок цього суттєво зменшилося постачання в межах програми COVAX у другому кварталі 2021 року. До кінця червня нестача може сягнути приблизно 190 млн доз.

Попри те, що пізніше цього року COVAX матиме більші обсяги через угоди, які він уже забезпечив із кількома виробниками, якщо ми не усунемо поточний, терміновий дефіцит, наслідки можуть бути катастрофічними, — йдеться у повідомленні.

Водночас ВООЗ наголосила, що цю проблему ще можна розв'язати завдяки "узгодженим діям". Організація закликала уряди країн забезпечити повне фінансування COVAX, щоб програма могла замовити більше вакцин для бідних країн.

Читайте також

Нагадаємо, Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech коштом донорів в межах COVAX - глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцину проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп - персонал та мешканці будинків для людей похилого віку та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та іншого етапів вакцинації.