Весь громадський транспорт в Україні замінять на електричний

Замінити весь громадський транспорт планують до 2030 року
Головне
Весь громадський транспорт в Україні замінять на електричний
Нові автобуси Фото: kyivcity.gov.ua
20 Листопада 2020, 06:16
читать на русском

Україна до 2030 року планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія.

Міністр зазначив, що відомство підтримує використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів.

Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них. У цьому напрямі ми наразі активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями і готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ "Міський громадський транспорт України ІІ", який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт, - розповів Криклій.

Читайте також

Він зазначив, що спільно з бізнесом і громадськістю міністерство розробило проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні, який передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію і приватного, і громадського електричного транспорту.

Криклій також додав, що міністерство повністю підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення в Україну електромобілів і свого часу доклало багато зусиль для скасування цього мита і ПДВ на електрокари. Крім того, відомство ініціювало та активно приєдналося до розробки ключових змін до державних будівельних норм у частині розміщення електрозаправок на дорогах.

Нагадаємо, українські інженери-дизайнери представили концепт легкого плаваючого тактичного автомобіля (ЛПТА) для сил спеціального призначення, який також може використовуватися і в невійськових сферах діяльності.