Лікарі назвали чотири ранніх симптоми коронавірусу

В деяких пацієнтів спостерігають навіть кон'юнктивіт
Лікарі назвали чотири ранніх симптоми коронавірусу
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
20 Листопада 2020, 05:05
читать на русском

Лікарі з Британії та Канади назвали чотири симптоми, які можуть свідчити про зараження коронавірусом на ранній стадії.

Про це повідомляє Express.

Зазначається, що вчені виділили чотири симптоми:

  1. Проблеми зі шлунком та діарея.
  2. Кон'юнктивіт.
  3. Сплутаність свідомості.
  4. Стомлюваність.

Читайте також

Зазначається, що кожен п'ятий заражений коронавірусом має проблеми зі шлунком. Серед гастроентерологічних симптомів медики виділяють втрату апетиту, нудоту, блювоту і біль у шлунку.

Ці симптоми необов'язково означають, що в пацієнта COVID-19, - заявив вчений, лікар з Університету Альберти Мітч Вілсон.

Він закликав не ігнорувати ці прояви, а звернутися по медичну допомогу.

Докторка Даяна Галл додала, що діарея є одним з ранніх симптомів зараження коронавірусом.

Читайте також

Американська академія офтальмології з'ясувала, що наступна ознака інфікування - кон'юнктивіт. Цей симптом зустрічається рідко - приблизно в трьох відсотках випадків.

Вірус може поширюватися при дотику до рідини з очей інфікованої людини або від предметів, на які потрапила ця рідина, - пояснили фахівці з США.

Вчені з Імперського коледжу в Лондоні заявили, що третій симптом COVID-19 - сплутаність свідомості, яка може тривати до кількох місяців після одужання і належить до числа когнітивних наслідків. Пошкодження мозку відбувається на різних рівнях у залежності від того, наскільки серйозним було захворювання.

Вчені з Триніті Коледжу в Дубліні з'ясували, що четвертий симптом - стомлюваність. Вона зустрічається приблизно в кожного другого хворого на COVID-19 і може зберігатися до десяти тижнів.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що при появі симптомів COVID-19 необхідно залишатися вдома і звернутися до сімейного лікаря, а якщо декларації з лікарем "первинки" немає, то в НСЗУ або в контакт-центрі МОЗ скерують як його обрати.

1