Запаси вугілля на складах українських ТЕЦ становлять лише 57% від потреби

Енергетики називають ситуацію критичною
Важливо
Запаси вугілля на складах українських ТЕЦ становлять лише 57% від потреби
Вугілля (фото: УНІАН)
9 Лютого 2021, 20:20
читать на русском

Запаси вугілля на теплових електростанціях України продовжують зменшуватися попри те, що вже досягли історичного мінімуму.

Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

В компанії відзначили, що ситуація із запасами вугілля на складах ТЕС залишається критичною.

Зокрема, станом на 8 лютого, запаси вугілля на ТЕС (всіх марок) з початку листопада 2020 року зменшилися у 6,5 раза до 384,4 тис. тонн, із них газового вугілля – в 8,9 раза до 240 тисяч тонн, антрацитового – в 2,5 раза до 144,4 тис. тонн. Зазначимо, що вугілля на складах ТЕС на 43% менше мінімально необхідних запасів, - йдеться у повідомленні.

При цьому, близько 49% запасів вугілля (188 тис. тонн) зосереджено лише на двох ТЕС – Луганській та Слов’янській.

На кінець тижня, в порівнянні з початком, запаси газового вугілля на ТЕС зменшилися на 18% (-52,9 тис. тонн), тоді як антрацитового практично не змінилися (+0,5 тис. тонн).

Читайте також

Нагадаємо, що  на складах українських ТЕС станом на 25 січня на складах ТЕС перебували 455 тисяч тонн вугілля. Половина цього вугілля зосереджена на двох станціях: 116 тис. тонн антрациту на Луганській ТЕС і 105 тис. тонн на Слов'янській ТЕС.

Більше читайте про запаси вугілля у нашому матеріалі: Чи загрожують Україні віялові відключення та звідки дефіцит вугілля.