​​Євробачення-2023 не пройде в Україні: EBU підтвердила своє рішення

Європейська спілка продовжить дискусії щодо пошуку відповідного місця для проведення конкурсу наступного року
​​Євробачення-2023 не пройде в Україні: EBU підтвердила своє рішення
Євробачення / Фото: Associated Press
23 Червня 2022, 18:54
читать на русском

"Євробачення-2023" не відбудеться в Україні. EBU офіційно підтвердила своє рішення.

Про це йдеться у новій заяві Європейської мовної спілки, передає "Суспільне".

Європейська спілка телебачення і радіомовлення (EBU) у фінальному рішенні повідомила, що "провести наступний конкурс в Україні неможливо".

Зазначається, що це рішення було ухвалено "з жалем". Спілка продовжить дискусії щодо пошуку відповідного місця для проведення конкурсу наступного року.

EBU повністю розуміє розчарування, викликане оголошенням про те, що конкурс пісні "Євробачення 2023" не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року. Рішення було продиктовано обов'язком EBU забезпечити виконання умов, що гарантують безпеку та безпеку всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого необхідно розпочати негайно в країні, яка приймає, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили організатори, зазвичай для роботи на конкурсі акредитовано щонайменше 10 000 осіб, зокрема знімальна група та журналісти, а сам захід відвідує ще близько 30 000 фанатів з усього світу. Проте через війну в Україні делегації "неохоче їхатимуть на конкурс".

На це рішення вплинуло те, що в Україні серйозний ризик повітряних нальотів/атак з літаків або атак з використанням безпілотників або ракет, які можуть призвести до значних жертв.

Крім цього, Спілка звернулася до незалежних експертів з питань безпеки, які вказали, що контрзаходи, запропоновані для пом’якшення загроз, були недостатніми для міжнародного публічного заходу. А оцінка ризику події з масовими жертвами через війну РФ проти України - "висока".

EBU з жалем ухвалив рішення про перенесення заходу до іншої країни і продовжить обговорення питання про пошук потрібного місця для проведення "Євробачення" наступного року, – підсумували організатори.

Що було раніше?

Читайте також

1