Прем'єр Британії хоче, аби Україна провела "Євробачення-2023"

Джонсон упевнений, що Києву вдасться безпечно провести конкурс
Прем'єр Британії хоче, аби Україна провела "Євробачення-2023"
Борис Джонсон (фото: Associated Press)
18 Червня 2022, 17:00
читать на русском

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що Україна зможе прийняти пісенний конкурс "Євробачення-2023".

Так він прокоментував рішення організаторів конкурсу, Європейської мовної спілки (EBU), не проводити його у 2023 році в Україні через війну з рф, передає Sky New.

Українці виграли пісенний конкурс "Євробачення". Я знаю, що у нас була фантастична пісня, я знаю, що ми зайняли друге місце, і я б хотів, щоб це відбулося в нашій країні. Але факт в тому, що вони виграли і заслуговують на це. Я вірю, що вони можуть це отримати, і вважаю, що вони мають це отримати. Як на мене, Київ або будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для цього, - сказав Джонсон.

Нагадаємо, після перемоги українського гурту на конкурсі "Євробачення-2022" Україна розпочала підготовку до пісенного конкурсу у 2023 році. Кабінет міністрів вже встиг створити організаційний комітет. Однак 17 червня в EBU заявили, що занепокоєні ситуацією в Україні та будуть домовлятися з Британією, щоб провести Євробачення-2023 у Сполученому Королівстві. Мінкультури України вирішило, що буде опротестовувати рішення EBU. 

1