15-річна дівчина організувала "групу смерті" та заохочувала дітей до суїцидів - відео

Школярка із Кривого Рогу хотіла і сама вчинити самогубство
15-річна дівчина організувала "групу смерті" та заохочувала дітей до суїцидів - відео
Суїцид(Фото: Рixabay)
5 Березня 2021, 16:30
читать на русском

Поліція Дніпропетровської області викрила діяльність так званої "групи смерті" та запобігла спробі суїциду неповнолітньої.

Як повідомляють у поліції, у Телеграм-каналі, який адмініструвала 15-річна жителька Кривого Рогу, на момент його створення було більш як 500 учасників.

Як встановили поліцейські, Телеграм-канал діяв із 21 лютого та адміністратор чату здійснював свою діяльність із Кривого Рогу.

Спочатку в чаті перебувало близько 500 осіб. Коли адміністратор почав надавати завдання учасникам наносити собі тілесні ушкодження, в ньому залишилося 13 осіб.

Вони надсилали фото поранень, після чого отримували наступні інструкції. Таких завдань могло бути понад п'ять на день, - йдеться у повідомленні.

3 березня слідчі спільно з прокуратурою провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 15-річної школярки, яка надавала завдання учасникам каналу та була його адміністратором. Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліцейських, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством.

Читайте також

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (Доведення до самогубства).

Під час досудового слідства поліцейські перевіряють усі відомості, які надала дівчина та встановлюють особу куратора та інших організаторів групи.


Контекст. Від початку року зафіксували щонайменше вісім гучних випадків, коли неповнолітні стрибали з багатоповерхівок. Кілька з них сталися у столиці. Зокрема, у січні 12-річний хлопчик у Києві серед ночі написав прощальну записку другові та вистрибнув з вікна квартири на 15 поверсі.

Днями у місті Добропілля на Донеччині 15-річна дівчина наковталася таблеток, аби не йти до школи. Дитину вчасно врятували лікарі.

26 лютого у Сумській області двоє дівчат напилися таблеток від простуди та викликали собі швидку допомогу.

Про те, як запобігти суїциду, читайте у нашому матеріалі: Як зрозуміти, що з дитиною щось не так, та врятувати її від суїциду.