На Донеччині дівчина наковталась пігулок з домашньої аптечки, аби не йти до школи

Школярку вчасно врятували лікарі
На Донеччині дівчина наковталась пігулок з домашньої аптечки, аби не йти до школи
Хвора у лікарні (фото: Pexels)
23 Лютого 2021, 17:09
читать на русском

У місті Добропілля на Донеччині 15-річна дівчина наковталася таблеток, аби не йти до школи. Дитину вчасно врятували лікарі.

Про це повідомили у ГУ Нацполіції Донецької області.

До поліції Добропілля надійшло повідомлення з педіатричного відділення місцевої лікарні про те, що до них "швидка допомога" доставила неповнолітню дівчину з отруєнням.

У лікарні поліціянти поспілкувались із матір’ю дитини, яка розповіла, що вранці її донька поскаржилася на погане самопочуття. Дівчина зізналася матері, що хотіла пропустити уроки і випила для цього пігулки. Ліки вона взяла в домашній аптечці. Жінка намагалася надати доньці першу допомогу, а потім викликала "швидку".

Дитину було госпіталізовано, їй надано кваліфіковану допомогу. Зараз стан дівчини стабільний.

Поліція перевіряє всі версії події в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 15 ч.1 ст. 115 з позначкою "спроба самогубства" Кримінального кодексу України.

Читайте також

Нагадаємо, що у місті Боярка, що у Київській області, 16 лютого в академічному ліцеї "Гармонія" отруїлися дві учениці. Одна з дівчат померла, інша - у лікарні.

Згодом стало відомо, що у Черкаській області в Умані дві восьмикласниці у школі вжили таблетки медичного препарату "Дротаверин" та отруїлись.

18 лютого у Києві 15-річний хлопчик потрапив до лікарні, наковтавшись все того ж "Дротаверину".

Своєю чергою нардепи хочуть заборонити продаж ліків дітям до 18 років. Відповідний законопроєкт зареєстрували після випадків отруєння школярів препаратом "Дротаверин"

Про те, як зрозуміти що з дитиною щось не так та врятувати її від суїциду, читайте у нашому однойменному матеріалі: Як зрозуміти що з дитиною щось не так та врятувати її від суїциду.

Про те, чому діти зважуються зводити рахунки з життям читайте у нашому матеріалі: Конфліктолог пояснив, чому зросла кількість підліткових самогубств.

1