Нардепи хочуть заборонити продаж ліків дітям до 18 років

Відповідний законопроєкт зареєстрували після випадків отруєння школярів препаратом "Дротаверин"
Нардепи хочуть заборонити продаж ліків дітям до 18 років
Ліки (фото: Pexels)
20 Лютого 2021, 23:00
читать на русском

Народні депутати України хочуть запровадити відповідальність за продаж ліків неповнолітнім.

Про це "Радіо Свобода" розповів голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

За словами Радуцького (досьє Михайла Радуцького), діти труїлись медичними препаратами, які, за інформацією поліції, купили в аптеці. Тому нардепи ініціювали законопроєкт, який заборонятиме продаж ліків в аптеках дітям до 18 років.

Буде зареєстровано законопроєкт, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років: і рецептурних, і безрецептурних. Про вітаміни ми зараз не кажемо, про бади не кажемо, бо це не є ліки, – розповів нардеп.

Голова профільного комітету додав, що остаточно не вирішено, яке покарання передбачатиметься за продаж ліків дітям, утім, зауважив, що одна з пропозицій - прирівняти до покарання за продаж фальсифікованих ліків.

Згідно зі статтею 321 Кримінального кодексу України, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут свідомо фальсифікованих лікарських засобів караються позбавленням волі від п’яти до восьми років. За ці ж дії, скоєні повторно – від восьми до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна

Читайте також

Нагадаємо, що у місті Боярка, що у Київській області, 16 лютого в академічному ліцеї "Гармонія" отруїлися дві учениці. Одна з дівчат померла, інша - у лікарні.

Згодом стало відомо, що у Черкаській області в Умані дві восьмикласниці у школі вжили таблетки медичного препарату "Дротаверин" та отруїлись.

18 лютого у Києві 15-річний хлопчик потрапив до лікарні, наковтавшись все того ж "Дротаверину".

Про те, як зрозуміти що з дитиною щось не так та врятувати її від суїциду, читайте у нашому однойменному матеріалі: Як зрозуміти що з дитиною щось не так та врятувати її від суїциду.

1