16 млн грн збитків: чиновники у Миколаєві закупили безплатні електронні підручники

Слідчі повідомили про підозру експосадовиці Миколаївської ОДА та її спільникам
16 млн грн збитків: чиновники у Миколаєві закупили безплатні електронні підручники
Хабар, гроші, долари Фото: прокуратура
23 Вересня 2021, 21:54
читать на русском

У Миколаївській області силовики викрили колишню посадовицю ОДА та її спільників у закупівлі безплатних  електронних підручників.

Як повідомляє Генпрокуратура, про підозру повідомили ексдиректору Департаменту освіти та науки Миколаївської облдержадміністрації та директору комунального підприємства "Центр фінансово-статистичного моніторингу, матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, упродовж 2017-2019 років підозрювані уклали угоди з керівником приватної установи на отримання за бюджетні кошти послуг з доступу до платформи сервісів електронної школи та використання підручників і навчально-методичних посібників у електронному вигляді для учнів загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області.

Придбані послуги не відповідали технічним вимогам, однак посадові особи не здійснили контроль за виконанням угод. А більшість навчальних закладів області взагалі не використовувала ці електронні сервіси через їхню невідповідність навчальній програмі. При цьому закуплені посадовцями електронні підручники та посібники є безоплатно доступними в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. У результаті протиправних дій бюджету області завдано збитків в сумі майже 16 млн грн, - розповіли у прокуратурі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на їх майно.

Також вирішується питання про повідомлення про підозру керівнику приватної установи за фактом заволодіння майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, у серпні в Києві Служба безпеки України викрила протиправну діяльність керівництва КП "Житлоінвестбуд-УКБ", яке привласнило кошти, призначені для ремонту столичних дитсадків і шкіл.

Читайте також

1