Українських чиновників спіймали на корупції: завдали державі збитки на 20 млн грн

Для "замилення ока" використовували фіктивні договори
Українських чиновників спіймали на корупції: завдали державі збитки на 20 млн грн
Фото: СБУ
23 Червня 2021, 16:31
читать на русском

Служба безпеки України виявила масштабну корупцію у підрозділах Державного агентства рибного господарства. За попередніми оцінками, злочинні дії чиновників завдали державі збитки на понад 20 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що співробітники СБУ виявили одразу декілька корупційних механізмів. Усі вони "побудовані" на фіктивних договорах, які укладали підпорядковані Агентству підприємства. Угоди існували лише на папері, а до їхнього впровадження у життя ніхто не переходив.

СБУ також встановила такі факти з ознаками фіктивності:

  • використання водойм та їх зариблення;
  • будівництво на території Київської області підприємства з вирощування рибних біоресурсів;
  • збиткова передача у фрахт судна "Таманський".

Фото: СБУ

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями здійснення злочинної діяльності у межах відкритого кримінального провадження, а також вилучили документи з підтвердженням протиправного характеру діяльності.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри організаторам і співучасникам злочинної діяльності.

Нагадаємо, що СБУ викрила новий корупційний механізм в АТ "Укрзалізниця". Одна із філій товариства, яка займається видобутком і продажем щебеню, продавала його лише "потрібним" клієнтам. Щомісяця "прибутки" комерсанти становили, у середньому, мільйон гривень. За такою схемою пропрацювали майже пів року.

Читайте також

1