У Києві привласнили 30 мільйонів на ремонт шкіл і садків

Силовики провели обшуки у одного із заступників голови КМДА
У Києві привласнили 30 мільйонів на ремонт шкіл і садків
Обшуки у КМДА (Фото: СБУ)
18 Серпня 2021, 13:28
читать на русском

У Києві Служба безпеки України викрила протиправну діяльність керівництва КП "Житлоінвестбуд-УКБ", яке привласнило кошти, призначені для ремонту столичних дитсадків і шкіл.

Про це повідомила СБУ.

Попередньо з бюджету міста таким чином вивели майже 30 млн грн.

Організатори "схеми" діяли через підконтрольні підприємства, які вони залучили до виконання капітальних будівельних та ремонтних робіт як підрядні організації.

"Партнери" виконували роботи частково і не в повному обсязі, до того ж за суттєво завищеними розцінками. Траплялося, що деякі роботи не виконувалися взагалі, хоча зазначали, що вони "виконані".

Правоохоронці провели 11 обшуків в офісах, за адресами фактичних місць мешкання посадових осіб КП "Житлоінвестбуд-УКБ" та співробітників підконтрольних комерційних структур.

Зокрема, обшук проведено у кабінеті одного із заступників голови КМДА, який є куратором вказаного комунального підприємства.

У ході обшуків вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність і печатки.

Наразі у межах кримінального провадження за привласнення майна і зловживання службовим становищем призначено будівельно-технічні та економічні експертизи для встановлення збитків, завданих міському бюджету.

Нагадаємо, що Державна фіскальна служба України встановила, що міському бюджету Києва та державі завдано 160 млн грн збитків.

Детальніше про обшуки на комунальних підприємствах КМДА читайте в нашому матеріалі: Хвиля обшуків у Київській мерії та комунальних підприємствах не вщухає - чому "трусять".

Читайте також

1