19 день війни в Україні: окупанти обстріляли понад сто лікарень

Система охорони здоров’я продовжує працювати
19 день війни в Україні: окупанти обстріляли понад сто лікарень
Лікарня Фото: УНІАН
14 Березня 2022, 22:14
читать на русском

Станом на сьогодні, 14 березня, російські окупанти пошкодили 104 лікарні, сім з яких не підлягають відновленню. Також росіяни обстріляли 34 машини екстреної медичної допомоги.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в Facebook.

19 день війни. Окупантами пошкоджено 104 лікарні. 7 відновленню не підлягає. Обстріляно 34 машини екстреної медичної допомоги. Незважаючи ні на що, система охорони здоров'я працює і продовжує рятувати життя українців, - сказав Віктор Ляшко.
Також у МОЗ інформують про наступні рішення, які зроблять свій вклад у перемогу над окупантами:
  • До роботи в закладах охорони здоров'я залучено 33 іноземні медики, серед них хірурги, анестезіологи, лікарі загальної практики, педіатри, лікарі-психіатри, медсестри/медбрати, парамедики.
  • Зареєстрували Методичні рекомендації щодо організації надання екстреної медичної допомоги постраждалим внаслідок дії хімічних агентів на етапах евакуації.
  • Затвердили Мінімальні вимоги щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв'язку з військовою агресією РФ.
  • У системі МОЗ окремим наказом врегулювали питання супроводу отриманої гуманітарної допомоги, якої вже отримали в розмірі 479 млн грн.
  • Оновили на період воєнного стану Порядок взаємодії між органами та підрозділами Національної поліції України, закладами охорони здоров'я та органами прокуратури України при встановленні факту смерті людини.
  • Забезпечили повне відшкодування вартості препаратів інсуліну коштом з держбюджету.
  • Спростили обіг в країні препарату реміфентаніл, який використовується як знеболюючий засіб.
  • Надали роз'яснення щодо виплат заробітних плат медичним працівникам в умовах воєнного стану.
  • Нагадали, як уникнути поширення інфекційних хвороб у місцях перебування переселенців і біженців, як проводити первинну обробку ран і про те, що таке ТПСР та як з із ним боротися.

Нагадаємо, для українців під час війни доступна безплатна медична консультація.

Читайте також

1