29 травня на "Арені Львів" запрацює перший в Україні центр масової вакцинації

Тут мешканці області, які зареєструвалися через додаток "Дія" зможуть отримати щеплення проти коронавірусу
29 травня на "Арені Львів" запрацює перший в Україні центр масової вакцинації
Арена Львів (Фото з сайту компанії)
27 Травня 2021, 16:02
читать на русском

У суботу, 29 травня у Львові запрацює перший в Україні центр масової вакцинації населення (ЦВН) на стадіоні "Арена Львів".

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Метою відкриття ЦВН є забезпечення стійкої здатності проводити щеплення зараз та в майбутньому, створюючи своєчасний доступ до вакцин від COVID-19 для якомога більшої кількості дорослого населення України, - написав Козицький.

Голова ОДА також зазначив, що ЦВН є тимчасовим пунктом щеплень з можливістю зберігати вакцини впродовж двадцяти чотирьох годин.

До складу центру входитимуть керівник ЦВН, лікарі, вакцинатори, реєстратори, відповідальна особа зони медичного спостереження, відповідальна особа за дотримання протиепідемічних заходів, бригада екстреної (швидкої) медичної допомоги, а також медперсонал та експерти для роз’яснювально-консультативної роботи.

Такий центр матиме усе належне обладнання потенційних місць для щеплень. Тут також обов`язкове носіння масок, використання дезінфекторів та дотримання соціальної дистанції.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

У квітні розпочався третій етап вакцинації, під час цього етапу щеплюють правоохоронців, педагогів та літніх людей.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також

1