48% українців не хочуть другого строку Зеленського – опитування

Більшість українців вважає, що Зеленський не має необхідних президенту знань і досвіду
Головне
48% українців не хочуть другого строку Зеленського – опитування
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
17 Серпня 2021, 12:42
читать на русском

Майже половина жителів України негативно поставиться до заяви президента Володимира Зеленського про балотування на другий термін.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Зокрема 33,7% респондентів заявили, що президент Зеленський викликає у них переважно негативні емоції, 19,2% ˗ переважно позитивні, 28,7% ˗ рівною мірою негативні і позитивні, 13,9% ˗ не викликає якихось емоцій.

47,5% респондентів вважають, що особливості характеру, вольові та моральні якості Зеленського більшою мірою не відповідають посаді президента України, 17,6% вважають, що відповідають, а 27,5% − що відповідають і не відповідають однаковою мірою.

Даючи оцінку досвіду і компетентності Зеленського за п’ятибальною шкалою, де найнижчий бал означає "професійний досвід і компетентність практично відсутні", а найвищий – що він "володіє значним професійним досвідом і компетентністю), 53,9% опитаних обирають  бали "1" або "2", що відповідають низьким оцінкам досвіду та компетентності, а 19,0% − бали "4" або "5", що відповідають високим оцінкам досвіду та компетентності.

42,2% опитаних оцінюють наявні результати діяльності Зеленського на посаді президента переважно негативно, 13,9% − переважно позитивно, а 39,8% зазначають, що є як негативні, так і позитивні результати.

Читайте також

Загалом серед усіх опитаних, відповідаючи на запитання "Якби Володимир Зеленський заявив про те, що він на наступних президентських  виборах повторно балотуватиметься на пост Президента України, як би Ви до цього поставилися?" 21,9% заявили, що поставилися б до цього позитивно, 48% - негативно, 18,5% - байдуже, а 11,6% вагалися з відповіддю.

Нагадаємо, рейтинг довіри до українських політиків очолює президент Володимир Зеленський, якому довіряють 46% опитаних, не довіряють – 52%.