Разумков пояснив низький рейтинг довіри до парламенту

Верховній Раді українці довіряють менше, ніж уряду та президенту
Разумков пояснив низький рейтинг довіри до парламенту
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
21 Грудня 2020, 11:30
читать на русском

Голова Верховної Ради України пояснив, чому рівень довіри українців вищий до уряду та президента, та низький до українського парламенту.

На його думку, серед причин - відкритість Верховної Ради.

Парламенту в цьому плані найважче. Ми як на долоні, тому що такої відкритості, яка є в парламенті, й того, як транслюються всі засідання Верховної Ради, ви не побачите ні з Офісу президента, ні з Кабінету міністрів. Якщо щось хороше відбувається — це не дуже часто помічають. А якщо щось погане, зокрема й скандали, то це впливає на рейтинг сприйняття Верховної Ради, як би мені не хотілося іншого, — сказав він (досьє Разумкова) в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте також

Водночас спікер подякував українцям за довіру особисто до нього.

Що стосується мого рейтингу — думаю, що мені буде некоректно щось коментувати. Хотілося б висловити подяку людям за довіру. Сподіваюся, вони не будуть в мені розчаровуватися, — сказав він.

Нагадаємо, як свідчать результати соціологічного опитування Центру Разумкова, голова Верховної Ради України та мер Києва Віталій Кличко стали лідерами рейтингу довіри українців, обійшовши при цьому президента Володимира Зеленського.

За результатами цього ж опитування понад 40% українців вважають президента України Володимира Зеленського найбільшим "Розчаруванням 2020 року", але водночас і "Політиком 2020 року".

1