55% українців ставляться негативно до можливого скасування безвізу

І лише 11% українців ставляться позитивно
55% українців ставляться негативно до можливого скасування безвізу
Безвіз
5 Листопада 2020, 03:03
читать на русском
Більшість українських громадян - 55% - негативно ставиться до можливого скасування безвізового режиму з країнами Європейського Союзу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження до можливого скасування безвізу з Європейським союзом 55% опитаних ставляться негативно і лише 11% – позитивно. У 31% респондентів ставлення до цього нейтральне, а 3% не змогли відповісти.

За даними соціологів, найбільш негативно ставляться до можливого скасування безвізу молодь, жителі столиці та Заходу, прихильники партій "Європейська солідарність", "Свобода", "Голос" і "Слуга народу".

Читайте також

Опитування проведено 2-3 листопада 2020 року. В ньому взяли участь громадяни України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Загалом було опитано 2000 респондентів.

Нагадаємо, що згідно з результатами опитування КС зовсім не довіряє 36% респондентів, 24% - скоріше не довіряє, 13% - зовсім не знають про цей орган, 14% - скоріше довіряють і лише 5% - повністю довіряють. 8% опитаних не змогли відповісти на питання, чи довіряють КСУ.

При цьому серед респондентів, які добре знайомі зі змістом рішення КСУ про скасування електронного декларування для високопосадовців, недовіра до інституції становить майже 80%.